Investeren, personal finance en vermogensbeheer begin 2020

Investeren, personal finance en vermogensbeheer begin 2020

In de afgelopen maanden ben ik mij opnieuw aan het verdiepen in verschillende online investeringsmogelijkheden. Mijn vriendin en ik hebben een bescheiden spaarpot opgebouwd. Juist in deze crisis vragen we ons af hoe we onze persoonlijke investeringen en financiën moeten beheren en investeren. Wat moeten we eigenlijk met het geld doen. Zelf hebben we momenteel weinig vertrouwen in aandelen. Primair omdat ik het gevoel heb dat de echte klapper van de crisis nog moet gaan komen. Onze overheid heeft de geldpers is inmiddels hard aangezwengeld en dat gaat, in mijn ogen, absoluut consequenties voor persoonlijke financiën en investeringen hebben.

Persoonlijke financien: mijn asset mix voor 2020

Op het moment van schrijven twijfel ik over twee globale richtingen voor onze investeringen. Enerzijds denk ik dat dat ik meer moet gaan investeren omdat geld op de bank minder waard gaat worden. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de lage rente en de inflatie die op zou moeten treden als de geldpers aangezet wordt. Anderzijds ben ik zo bang geworden voor een grote financiële klap dat het misschien juist wel verstandig is wat geld op de bank te houden.

Het is mij nog niet gelukt om een beslissing te nemen over welke route ik moet kiezen. Wel dacht ik dat het aardig wat om eens te kijken welke mogelijkheden er zijn en wat ik nu gebruik. Zoals jullie wellicht weten ben ik een redelijke crypto enthousiast en denk ik dat bitcoin een goede hedge tegen devaluatie van fiat is. Overigens zijn er genoeg mensen die het hier absoluut mee oneens zijn. Voor de volledigheid, dit is geen investeringsadvies. Ik hoop gewoon wat nuttige informatie met mensen te kunnen delen. Verder vind ik het ontzettend leuk om te horen wat anderen denken van deze route. Dus mocht je tips en of feedback hebben dan hoor ik het natuurlijk graag. Daarnaast hoor ik ook graag van nieuwe manieren van investeren die ik mogelijk nog over het hoofd gezien heb.

Verder is het goed om te weten dat ik persoonlijk geintresseerd ben in nieuwe investeringskansen omdat ik relatief weinig vertrouwen in 'regulier' beleggen heb. Daarom zijn aandelen maar een klein aandeel in mijn persoonlijke investeringsmix.

Introductie overzicht investeringen.

In de aankomende maanden ga ik dit investeringsartikel uitbreiden met tips en gerealiseerde rendementen. Ook zal ik uitvoerig ingaan op de voor- en nadelen van alle genoemde platformen, mijn inzichten en de lessen die ik met deze aggressieve investeringstactieken op doe.

Bijgevoegd vinden  jullie een percentage gewijze verdeling van mijn assets, deze wordt (als het goed is) automatisch bijgewerkt.

In de aankomende weken ga ik per investering toelichten wat het is en waarom ik gekozen heb om hier in te investeren.